Select Page

PROJECT

JONCTION

MIXED RESIDENTIAL COMPLEX INTRODUCING THE CONVIVIALITY OF NATURE IN THE HEART OF CITY

The project completes the block « Rue des Deux-Ponts, rue des Falaises and Rond-Point de la Jonction ». Bordered by the densest street in Geneva, among others, the constraints to carry out such a set have been multiple. Polluted basements, the proximity of the new tramway line, the noise, the small size of the plots

Aiming at achieving a quality residential building, the implantation was desired on the periphery of the parcel. A commercial building, student housing and public utility housing on “Rue des Deux – Ponts”. A fully commercial building, offices on the “Rond-Point de la Jonction” and a building in PPF (Property per floor) housing on the “Rue des Falaises”.

The three buildings have been treated architecturally in the same way, either with ecological and sustainable materials: glass, concrete and metal. The typologies of the apartments allow meetings and the “social” objective was one of the essential parameters guiding this realization.

Let’s Build Something